No es este el relato de hazañas impresionantes, es un trozo de dos vidas tomadas en un momento en que cursaron juntas un determinado trecho, con identidad de aspiraciones y conjunción de ensueños.

Veíamos el futuro con impaciente alegría. Parecía que respirábamos más libremente un aire más liviano que venía de allá, de la aventura.

El personaje que escribió estas notas murió al pisar de nuevo tierra Argentina, el que las ordena y pule, “yo”, no soy yo; por lo menos no soy el mismo yo interior. Ese vagar sin rumbo por nuestra “Mayúscula América” me ha cambiado más de lo que creí.


Fragments de Diarios de Motocicleta escrit per Ernesto “Che” Guevara durant el seu viatge iniciàtic per sud-amèrica en 1.952.

Nostalgia sota les palmeras


Caracas (Veneçuela), 26 de juliol del 2005  (19.960 km)
D’aquí poques hores surt el nostre vol, ja emprenem el retorn a casa. Aquests tres darrers dies han estat el contrapunt d’aquest llarg viatge, sol, platja i palmeres en un poblet perdut del Carib veneçolà.


Enrera deixem set mesos de vivències plenes, intenses i enriquidores, amics a diferents països i paisatges irrepetibles. El nostre periple hauria d’haver acabat a Veneçuela després d’haver estat escalant a Equador i Colòmbia, però els plans ideats des de la comoditat de casa a la pràctica pateixen mil i una modificacions, a nosaltres se’ns va fer curt el temps i vam acabar agafant un vol Lima-Caracas, ciutat des d’on teníem el vol de tornada.


Andinísticament parlant, marxem contents, hem assolit bona part dels cims que dúiem en ment, n’hem intentat d’altres i hem improvisat fent camí, però sempre aprenent de cada jornada viscuda.
Ha estat un viatge llargament somiat i que no ens ha decebut en absolut, hem retrobat el plaer de viatjar constantment i sense preses, d’esperar cada dia quelcom nou i gaudir descobrint l’inesperat. Ara lluny queden els entrebancs, els malentesos i embolics, que de tot hi ha!!! Ara bé, anar superant les dificultats que van sorgint li dóna un caire nou a l’aventura i acaba essent un al·licient més.


Tornem canviats, amb una percepció nova, sobretot per les petites coses a les que gairebé mai els hi prestem atenció. Ara és el moment de fer balanç a tot els darrers mesos i treure’n la il·lusió necessària pels futurs reptes que ens esperen.

traductor castellano traducteur francaise translator english