No es este el relato de hazañas impresionantes, es un trozo de dos vidas tomadas en un momento en que cursaron juntas un determinado trecho, con identidad de aspiraciones y conjunción de ensueños.

Veíamos el futuro con impaciente alegría. Parecía que respirábamos más libremente un aire más liviano que venía de allá, de la aventura.

El personaje que escribió estas notas murió al pisar de nuevo tierra Argentina, el que las ordena y pule, “yo”, no soy yo; por lo menos no soy el mismo yo interior. Ese vagar sin rumbo por nuestra “Mayúscula América” me ha cambiado más de lo que creí.


Fragments de Diarios de Motocicleta escrit per Ernesto “Che” Guevara durant el seu viatge iniciàtic per sud-amèrica en 1.952.

Torres de Paine, Patagonia en estat pur


Puerto Natales, 24 de gener 2005   (3.800km)
Si el paradís existís de ben segur que seria molt semblant al parc de Torres del Paine. Condors, guanacos i ñandus ens donen la benvinguda a part del vigilant del parc per demanar-nos el peatge corresponent per accedir a aquest lloc ple de meravelles naturals. Finalment fem el que teniem previst des de bon principi, el treking de la W, perquè la volta sencera al parc "el Circuito" ens demana el doble de dies i el doble de sort amb el temps. Boscos, cascades, llacs ens surten al pas, un paisatge on no es veu la ma de l'home per enlloc, però el que realment ens deixa bocabadats són les immenses moles de granit, esveltes agulles i cims ferestecs colgats de glaceres, essent les Torres del Paine i els Cuernos les joies de la corona.


Els dies són eterns, sempre anem amb la constant sensació de no haver dormit prou, surt el sol a les 5 del matí i marxa a les 10 de la nit. Els dos primers dies pensavem que lo del mal temps patagònic era una mica exagerat, al tercer dia va començar a canviar la nostra opinió i al quart n'estaven completament convençuts, vam patir vents canviants, pluges i fins i tot nevades alternant amb estones de sol en les que et mories de calor. Aquí el barometre és un accesori decoratiu!!! L'espectacle de la sortida de sol a les tres Torres del Paine, així com remuntar la vall del francés sota els imponents Cuernos o la visió del gel continental són la millor recompensa a les hores de caminata amb la motxil·la a l'esquena. Estanys, llacs, pampes, glaceres i una natura canviant conformen un paisatge vibrant de colors que et sorpren a cada jornada. Per cert, hi ha el circuit de la W convencional i el nostre, el convencional acaba sortint força car. Nosaltres hem fet totes les pirules possibles perquè surti millor de preu: allargar jornades de marxa per arribar a zones d'acampada lliures,fer-nos okupes en un càmping i tancar el circuit amb 18km de propina per estalviar-nos el catamarà.




Aquests 5 dies de caminata ens han anat molt bé per tornar a posar-nos en marxa i recuperar el to físic, així com per desestresar-nos de tants preparatius. Ara sense perdre temps anem al Chalten (Argentina) via Calafate. Això sí, abans volem comprovar si la fama del marisc a Puerto Natales és merescuda, ja n'hem tingut prou de sopa de sobre!!!

traductor castellano traducteur francaise translator english